Treetops

Treetops deelt ervaringen tijdens O-Prognose Ontdekdagen

chermweergave O-Prognose

 

Al bijna tien jaar maakt Treetops gebruik van het programma O-Prognose voor het beheer en onderhoud van gebouwen van diverse opdrachtgevers. Plandatis, softwareontwikkelaar van O-Prognose, heeft projectleider Marcel van Alst gevraagd om op 4 oktober zijn ervaringen te delen tijdens een van hun informatiemiddagen.

In de praktijk

Dat O-Prognose een waardevolle aanvulling is, blijkt wel uit het verhaal van Marcel. ‘Treetops gebruikt O-Prognose voor het inspecteren van gebouwen en voor het uitbrengen van heldere adviezen over noodzakelijk onderhoud. Het programma helpt ons vooruit te kijken naar noodzakelijk technisch onderhoud, rekening te houden met diverse onderhoudscycli en geeft behalve eenheidsbedragen ook een totaalbedrag per jaar. Zo kunnen we voor bijna elke klant een onderhoudsadvies op maat neerleggen.’

Marcel van Alst‘De allereerste keer dat wij een inspectie uitvoeren, brengen we al het noodzakelijke onderhoud in beeld. Met O-Prognose kunnen we op basis van vastgestelde cycli, inspectiejaar en conditie het noodzakelijke onderhoud sturen; voor de komende tien of zelfs twintig jaar. De automatisering heeft bij Plandatis de afgelopen jaren zeker niet stilgestaan en daardoor kunnen we steeds efficiënter te werk gaan. Tegenwoordig nemen we gewoon de tablet mee naar locatie, laden de plattegronden in, maken foto’s en plaatsen deze direct in het verslag.’

Plandatis luistert goed naar gebruikers

Marcel is zeer te spreken over Plandatis: ‘Plandatis richt zich puur op vastgoedonderhoud. Je merkt dat ze heel goed luisteren naar de gebruikers. Zo is er een gebruikersgroep die bestaat uit mensen die veel met hun programma’s werken. Ook oud-collega Jos de Wit maakt (als voorzitter) deel uit van deze groep. Iedereen kan daar zijn ervaringen met O-Prognose delen en voorstellen doen voor verbeteringen. Dit heeft er denk ik ook voor gezorgd dat het programma nu zo goed in de markt staat. We zijn er dan ook trots op dat we door Plandatis zijn gevraagd om onze ervaringen op 4 oktober met anderen te delen.’

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van O-Prognose en wil je graag bij de informatiemiddag aanwezig zijn? Kijk dan op de website van Plandatis voor meer informatie en om je aan te melden.


Logo Plandatis