Treetops

Treetops op weg naar duurzaam perspectief

Fred Rommens en Marjo van Gennip
Fred en Marjo in gesprek over de duurzame agenda van Treetops

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Treetops. Daar vertellen we je niets nieuws mee. Maar hoe vul je die duurzaamheidsgedachte dan precies in? En wel zodanig dat het wat verder gaat dan het verminderen van het papiergebruik of het plaatsen van een zonnepaneel op het dak? Marjo van Gennip van MVG Duurzaam Perspectief helpt Treetops bij het vinden van de juiste weg.

Marjo: ‘Duurzaamheid was altijd al een persoonlijk interesse van mij; zelfs al tijdens mijn afstuderen. De afgelopen jaren ben ik steeds meer duurzaamheidsprojecten gaan uitvoeren wat ertoe heeft geleid dat ik dit jaar MVG Duurzaam Perspectief heb opgericht: een adviesorganisatie voor duurzame oplossingen vanuit een breed perspectief. Ik help organisaties en ondernemers die een duurzame richting voor hun organisatie concreet vorm willen geven en hierin daadwerkelijk stappen willen zetten. Daarnaast ben ik nog werkzaam voor JNB Partner in leren en ontwikkelen en werk ik als regiospinner voor Noord-Brabant samen met Urgenda: een stichting die duurzame ontwikkeling in Nederland wil versnellen en zich richt op brede maatschappelijke thema’s zoals de gebouwde omgeving, mobiliteit, energie en de circulaire economie.’

Circle of Trust

Vanuit de netwerkorganisatie Duurzom helpt Marjo MKB-bedrijven met behulp van een bedrijfskundig model te verduurzamen. Hierbij initieert zij zogenaamde Circles of Trust, waarin MKB-ondernemers elkaar elk kwartaal treffen om elkaar te helpen bij het realiseren van elkaars duurzame agenda. Inmiddels maakt Fred (Rommens) ook deel uit van zo’n Circle of Trust.

Duurzame agenda

Fred: ‘Op dit moment zijn wij binnen Treetops druk bezig met het opstellen van onze duurzame agenda. En omdat wij een democratische organisatie zijn, mag iedereen zijn zegje doen. Leaseauto’s is bijvoorbeeld zo’n onderwerp. Ik pleit ervoor om geen vaste leaseauto’s meer te gebruiken, maar alleen auto’s in te zetten die we echt nodig hebben. En als we al leaseauto’s rijden, moeten die dan energiezuinig of elektrisch zijn? En kunnen we de energie voor die auto’s misschien ook zelf generen? Binnen het team bespreken we dit soort vraagstukken, maar het is ook leuk om hierover te sparren met gelijkgestemden binnen de Circle of Trust.’

Fred realiseert zich dat duurzaamheid veel verder gaat dan een antwoord op de vraag hoe Treetops moet omgaan met haar wagenpark. In een volgend artikel gaan we wat dieper in op het duurzame personeelsbeleid van Treetops en op de toegevoegde waarde van haar duurzaamheidsfilosofie voor haar opdrachtgevers.

Wil je nu al meer weten over duurzame oplossingen binnen jouw bedrijf? Neem dan contact op met Marjo van Gennip of bekijk haar website.