Treetops

MVO kan heel eenvoudig zijn

We hebben de laatste jaren allemaal wel iets met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, kortweg MVO. In beginsel was het bij sommige ondernemers nog een trucje, omdat het punten opleverde in een aanbesteding, maar meer en meer zie ik ondernemers die MVO vanuit het hart durven in te zetten omdat ze het oprecht belangrijk vinden.

Persoonlijk betrokken

Liesbeth en Fred Rommens (en daarmee hun bedrijf Treetops) vinden dat al jaren. Zo namen zij 50-plussers aan toen deze thuis zaten, namen een Wajong-er in dienst, doen erg veel binnen hun bedrijf met duaal studenten en stagiaires en zijn democratisch georganiseerd, maar wat hen echt raakt is alles wat ze voor de Ronald McDonaldhuizen doen. Vanuit persoonlijke ervaring en betrokkenheid is Treetops inmiddels al vele jaren landelijk sponsor van alle huizen die maar gebruik willen maken van hun diensten.

Homeride

Het is ook niet zo gek dus dat ze er soms ook actief actie voor voeren en laten ze nu 1 actie hebben (voor de HomeRide) die niet alleen hen raakt, maar iedereen die er mee te maken heeft en dat niet alleen; als u zo’n ondernemer bent die het hart ook echt op de goed plaats heeft zitten dan raakt het u ook. Dan is MVO geen loze kreet meer, dan wilt ook u deze actie steunen.

Heldenkalender

Waar gaat het om? Het gaat om de heldenkalender. We leggen het u uit;

12 gezinnen komen zondag 5 maart samen in de House of Boxing te Beuningen voor een wel heel bijzondere fotoshoot. Ze gaan op de foto met in hun midden één of enkele gezinsleden die in het zonnetje worden gezet. Sommige omdat ze zelf hebben gestreden tegen een ernstige ziekte, andere omdat hun ouders, broertjes, zusjes dat hebben gedaan en zij juist nu een keer de aandacht verdienen en weer anderen omdat ze voor het leven het noodlot aan hun broek hebben hangen en dus even aan de dagelijkse realiteit mogen ontsnappen.

Die foto’s zijn er niet zomaar, die worden omgezet naar een heuse verjaardagskalender. 12 maanden, 12 foto’s, 12 gezinnen, 12 helden. We gaan ze portretteren als de helden die ze zijn. Sporthelden! Bokshelden!

Zo komen ze binnenkort op de kalender en dat niet alleen, dankzij moderne technieken wekken we voor alle eigenaren van die kalenders ook al deze foto’s nog eens tot leven! Via een speciale app kun je straks elke foto op de kalender scannen en komt deze tot leven. Dan wordt een gesprek zichtbaar met de helden, de ouders en vertellen zij waarom wij deze helden ook echt als held moeten zien. Het wordt dus meer dan alleen een mooie foto op een kalender. Deze prachtige jonge mensen worden vereeuwigd met hun verhaal en daar zijn we reuzetrots op.

We zeiden het al, dit is een actie die iedereen raakt. Zeker als u op onze site de verhalen al leest van deze helden. Natuurlijk wil iedereen deze kalender in huis hebben en daar kunt u zich al van verzekeren. De kalender gaat niet meer dan 15,- kosten en door sponsoring gaat alles linea recta naar onze Homeride actie en dus 1-op-1 naar de Ronald McDonaldhuizen.

Zo eenvoudig is MVO

Reserveren kan al. Stuur een mail aan homeride@treetops.nu en vermeld hoeveel kalenders uzelf of uw bedrijf, want als MVO-bedrijf geeft u deze kalenders als relatiegeschenk of eindejaarsgeschenk voor uw personeel, graag weg natuurlijk, wil reserveren dan bent u er in ieder geval zeker van dat u de kalenders direct na de productie in uw bezit krijgt.

Hoe eenvoudig is het om maatschappelijk verantwoord bezig te zijn en dus gewoon 10, 20 of een veelvoud daarvan, aan kalenders te bestellen en weer weg te geven. Zeker als u dat persoonlijk doet met het verhaal erbij, we spreken uit ervaring, dan levert dat boeiende gesprekken op en veel intensere en betere relaties met uw medewerkers of klanten. Dus reserveer ze vast; homeride@treetops.nu.

Ook als u bedrijven kent die MVO meer vinden dan alleen een middel en waarvan u denkt dat ze deze actie een warm hart toedragen, ‘tag’ ze dan in dit bericht of ‘tag’ een persoon die daar een rol in kan spelen en u doet niet zozeer ons daar een plezier mee, maar vooral die Ronald McDonaldhuizen die daar van gaan profiteren.