Treetops

Spontaan een nieuwe secretaresse

 
Dat de aanhouder wint, blijkt maar weer uit het feit dat Lotte Ansems sinds 3 juli bij Treetops aan het werk is als secretaresse. En dat terwijl er helemaal geen vacature openstond voor secretaresse. Lotte heeft zichzelf met een open sollicitatie op de kaart gezet en is daar niet meer vanaf gekomen totdat Treetops werk voor haar had. Het leek ons tijd om eens wat meer te weten te komen over deze vastberaden dame.

Zelfsturende organisatie
Lotte vertelt: ‘Tot nu toe bevalt mijn baan bij Treetops me heel goed. Ik kom van een organisatie waar alles erg gestructureerd was. Bij Treetops krijg ik de vrijheid om mijn werkzaamheden zelf vorm te geven. Die vrijheid is nog wel wennen voor me, dus ik ben nog aan het aftasten hoe ik het beste met de andere collega’s kan samenwerken. Treetops is een zogenaamde ‘zelfsturende organisatie’ en alles gaat op een hele natuurlijke manier; dat vind ik erg leuk aan het bedrijf. Het voelt als een veilige omgeving waarin ik de ruimte krijg om van veel dingen iets te zeggen en te vinden. De collega’s staan daar gewoon voor open.’

Creatief solliciteren
‘Via Petrie Koolen, een vriendin van me die al een paar jaar als projecteider voor Treetops werkt, ben ik op het idee gekomen om te solliciteren. De verhalen die Petrie vertelde over haar baan vond ik zo leuk, dat ik nieuwsgierig werd. Ze vertelde me over de kernwaarden van Treetops, zoals betrouwbaarheid, openheid en eerlijkheid, en de manier van werken binnen het bedrijf. Dat sprak mij allemaal erg aan en dus heb ik een open sollicitatie gestuurd, waarna een gesprek op kantoor volgde. Ik wist dat Treetops verwacht dat je op een creatieve manier solliciteert en dus had ik de muurschildering met de kernwaardes van Treetops gebruikt en mezelf daarin geknutseld, omdat ik vond dat ik er (letterlijk) wel tussen paste. Helaas waren er op dat moment geen vacatures, maar we hebben wel contact gehouden. Toen er op een later moment wel een plek vrij kwam, is het allemaal heel snel gegaan. De collega’s hadden uiteindelijk het laatste woord over mijn sollicitatie – zoals dat gebruikelijk is een democratische organisatie – en besloten dat ik mocht beginnen. Deze manier van solliciteren was voor mij heel fijn, want zo weet je dat je collega’s oprecht denken dat je een waardevolle aanvulling bent voor het team. Dat voelt als heel veilig binnenkomen.’