Treetops

Spring, al jarenlang een trouwe opdrachtgever

 

Natuurlijk zijn we trots als we kunnen melden dat we weer een nieuw project in de wacht hebben gesleept, maar zeker zo belangrijk is het om aandacht te besteden aan opdrachtgevers waar wij al jarenlang voor mogen werken. Een daarvan is Spring: een kinderopvangorganisatie voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar met vestigingen in Noord-Limburg en Oost-Brabant. Al zeven jaar voeren wij onderhoudsinspecties en herinspecties uit aan hun kinderdagverblijven, locaties voor buitenschoolse opvang, kantoren en opslaglocaties.

Een MJOP voor elke locatie

Dennis van Daal is de verantwoordelijk projectleider binnen Treetops. Dennis: ‘Spring heeft in totaal zo’n 50 locaties die allemaal door ons geïnspecteerd worden. Dit gebeurt in fases, ik heb zojuist weer acht locaties mogen inspecteren. Tijdens die inspecties beoordeel ik de huidige staat van de bouwkundige elementen en ken daar een zogeheten conditiescore aan toe. Die conditiescores leg ik vast in een meerjarenonderhoudsplan (MJOP), dat weer als leidraad dient voor de afdeling Facilitair. Aan de hand van de verschillende MJOP’s per locatie, kunnen zij een jaarlijkse planning opstellen voor het onderhoud aan de gebouwen.’

‘Meneer, wat bent u aan het doen?’

‘Het werken op locaties voor kinderopvang is wel bijzonder. Het zijn gebouwen waar kinderen spelen en slapen, en dan staat veiligheid vanzelfsprekend voorop. Als ik op een locatie kom, maak ik doorgaans eerst een praatje met de manager om te horen wat er speelt en of er klachten zijn. Daarna begin ik aan mijn ronde door het pand. Ik probeer daarbij de gebruikers van het gebouw zo min mogelijk tot overlast te zijn, maar soms ontkom je er niet aan in een ruimte te zijn waar op dat moment ook kinderen en begeleiders aanwezig zijn. ‘Meneer, wat bent u aan het doen?’, wordt mij dan soms door een nieuwsgierige peuter gevraagd.’

Binnen en buiten

‘Tijdens mijn inspectieronde beoordeel ik de conditie van de gebouwgebonden elementen, zoals de muren, het stucwerk, de plafonds, de verlichting en de installaties. Maar ik inspecteer ook de complete buitenschil van het gebouw, waaronder het dak. Ik klim dan echt op het dak om te bekijken wat de status is, of het waterdicht is en hoe lang het naar verwachting nog meekan. Uiteindelijk beslist de afdeling Facilitair dus welke werkzaamheden wanneer worden uitgevoerd, maar het geeft mij altijd een goed gevoel als ik bij terugkomst op een locatie zie dat er echt iets met mijn aanbevelingen is gebeurd. Al met al zijn wij heel blij met de fijne samenwerking met Spring en hopen we nog vele jaren naar volle tevredenheid voor hen inspecties te mogen uitvoeren.