Treetops

Serviceflat wordt ‘Bijna Energie Neutraal Gebouw’

Serviceflat Lindehove

 

Een zeer vooruitstrevende vereniging van Eigenaren (VvE) bedacht in het voorjaar van 2014 dat het een goed plan zou zijn om hun serviceflat met 180 appartementen in Apeldoorn te verduurzamen. Een plan dat nogal wat voeten in de aarde had, omdat het nogal complex bleek een conceptplan uit te werken en even complex om een pasklare financieringsoplossing te vinden. Maar de aanhouder wint en nadat het bestuur van de VvE Lindenhove in contact kwam met coöperatie BENG, ligt er nu een concept klaar wat daadwerkelijk uitgewerkt gaat worden. Coöperatie BENG heeft als doel om op vooruitstrevende wijze gestapelde hoogbouw te verduurzamen. BENG staat voor ‘Bijna Energie Neutraal Gebouw’ en dat is precies wat Lindenhove gaat worden.

Een kleine twee maanden geleden kwamen wij in beeld bij BENG, die ons vrij snel voorstelde aan het bestuur van de VvE. Treetops VastgoedBeheer bleek de missende schakel in het gehele plan. Wij zijn als het ware de lijm tussen de verschillende partners en zullen het complete bouwmanagement op ons nemen. Maar dat niet alleen, we nemen het project ook geheel risicodragend aan.

Wij zijn er supertrots op dat dit nu al spraakmakende en vooruitstrevende verduurzamingsconcept voor gestapelde hoogbouw door ons mag worden gerealiseerd met een grote groep zeer goede partners. Vanzelfsprekend zullen we veel aandacht besteden aan het projectmanagement in de persoon van projectmanager Jeroen Curvers, maar ook de communicatie met bewoners en gebruikers vinden wij zeer belangrijk. Deze taak zal projectleider Petri Koolen op zich nemen; iets wat bewoners aangaven zeer op prijs stellen.

Maandag 18 december zijn de contracten met de verschillende partijen getekend en in het tweede kwartaal van 2018 starten we met de uitvoering. Voor de kerst moet het project opgeleverd zijn.

(NB Ontwerp serviceflat Lindenhove: BureauNoordeloos)