Treetops

Fred Rommens toegetreden tot bestuur BENG

Fred Rommens
Fred Rommens

Het was slechts een kwestie van tijd dat de aspiraties van Treetops in zijn algemeenheid en die van Fred in het bijzonder ten aanzien van duurzaamheid, zich ook zouden vertalen in een bestuurlijke rol. Omdat ‘aan het roer staan’ van verduurzaming uiteraard de kans biedt een versnelling te bereiken ten aanzien van deze enorme maatschappelijk noodzakelijke, verduurzamingsopdracht.

Dat deze bestuurlijke rol bij BENG zou zijn, is een logisch gevolg van de samenwerking die de BENG-coöperatie in december aanging met Treetops. Over het verzoek van BENG-bestuurders Marcel Tinnemans (Mosa Glas) en John Goossens (Aluprof) hoefde Fred dan ook niet heel lang na te denken.

BENG is een coöperatie die zich ten doel stelt om verduurzaming bij VvE’s en woningcorporaties en dan met name ten aanzien van gestapelde hoogbouw, te versnellen. Dat doen zij door zich niet te focussen op onderdelen van het verduurzamingsproces, maar door te werken volgens een concept dat uitgaat van een zo volledig mogelijke verduurzaming van de vaak op leeftijd zijnde appartementencomplexen.

Een prachtig concept dat door Treetops met veel enthousiasme wordt omarmd, niet in de laatste plaats omdat het concept ook nog eens uitgaat van de kracht en kennis op gebied van verduurzaming van de producenten van de in te zetten producten, waarmee een volledige kentering van de keten wordt bewerkstelligd. Niet langer gaan we van architect en ontwerp naar productkeuze en uitvoering, maar staan verduurzaming en de in te zetten producten voorop. Producenten en hun innovatiekracht worden centraal gezet. Zij vormen het hart van de BENG-coöperatie en het BENG-concept, dat steeds weer opnieuw wordt uitgewerkt door adviseurs op gebied van klimaat- en financieringsmodellen in de specifieke markt van de gestapelde hoogbouw.

Fred is inmiddels al weer enige tijd gestart met zijn rol als bestuurder en werkt samen met beide andere bestuurders hard aan de vervolmaking van het concept en natuurlijk als Treetops ook aan de realisatie van het eerste project: appartementencomplex Lindenhove in Apeldoorn.