Treetops

Björn Schepens actief voor Remmers Bouwgroep

 

Treetops-projectmanager Björn Schepens is sinds september 2017 actief voor Remmers Bouwgroep uit Tilburg; een bedrijf dat gebouwen realiseert die optimaal aansluiten bij de wensen van de opdrachtgever. Op dit moment begeleidt Bjorn, namens Remmers, de bouw van een nieuw bedrijfspand voor AVA Quality Cooling op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert.

AVA Quality Cooling heeft haar roots in Taiwan en produceert alle soorten koelonderdelen voor de automotive markt. Op dit moment is AVA Quality Cooling gehuisvest in Hilvarenbeek, maar daar groeit zij uit haar jasje. Op het Kempisch Bedrijvenpark wordt nu een nieuwe passende huisvesting gerealiseerd: een groot logistiek centrum in combinatie met de benodigde kantoren voor de administratieve medewerkers.

Design & Build

Het project in Hapert is een zogenaamd Design & Build-project. Het ontwerp is geheel in eigen beheer door Remmers Bouwgroep gemaakt in nauw overleg met de opdrachtgever. Tijdens het bouwproces neemt Remmers Bouwgroep de opdrachtgever aan de hand en adviseert en begeleidt hem in te maken keuzes. Op die manier kan de bouwende partij echt van meerwaarde zijn voor de opdrachtgever. De te realiseren huisvesting omvat circa 6.250 m2 hal (magazijnfunctie en expeditie) en circa 1.200 m2 kantoorruimte, verdeeld over drie bouwlagen.

Eind januari is de bouw gestart. Na wat vertraging door vorst, verlopen de werkzaamheden nu weer volgens de vooraf opgestelde planning; de oplevering staat gepland voor 1 oktober aanstaande. Op dit moment worden de laatste betonvloeren gestort en loopt de ruwbouw over in de afbouw. De hal is nagenoeg wind- en waterdicht en voor de kantoren zal dit nog voor de bouwvakantie het geval zijn.

Samen met het uitvoeringsteam ter plaatse is het een mooi uitdaging om iets unieks van dit project te maken. Zoals bij iedere bouw is eigenlijk geen dag hetzelfde. Met de juiste inzet zal AVA Quality Cooling vanaf oktober beschikken over een huisvesting die perfect aansluit bij haar wensen.