Treetops

Totaalconcept voor SSOE

De band met vrijwel al onze klanten is een speciale. Dat voelen wij, dat ervaren wij, maar waar zit dat dan in? Waarom zijn onze klanten zo blij met ons? Waarom niet gewoon gevraagd aan de klant? Waarom niet gewoon deze klanten uitgenodigd voor een gesprekje bij Treetops en het samen eens niet over de inhoud hebben, maar over het “waarom” van onze samenwerking.

Stichting Speciaal Onderwijs en Expertisecentra

Jullie ontzorgen ons zo geweldig! We hebben naar de technische kant van onze huisvesting geen omkijken meer en kunnen ons dus volledig bezighouden met ons primaire proces; het onderwijs.

Onze eerste gast is Hilbert de Vries, bestuursvoorzitter Stichting Speciaal Onderwijs en Expertisecentra (SSOE) te Eindhoven. Hilbert is verantwoordelijk voor drie locaties waar speciaal onderwijs wordt gegeven en dat doet hij met veel enthousiasme. Omdat de stichting al enkele jaren klant is bij ons, willen we graag van hem weten: waarom Treetops?;

Jullie leveren ons een totaalconcept en op het gebied van het vastgoedbeheer worden we echt totaal ontzorgd.

En wij maar denken dat de term ‘ontzorgen’ niet meer van deze tijd is. Volgens Hilbert voorzien we namelijk niet alleen in een behoefte op terreinen waar noch de scholen, noch het bestuurskantoor veel verstand van heeft.

Natuurlijk kunnen we deze capaciteit ook aan onszelf verbinden door een specialist in huis te halen, maar met de veelzijdigheid van Treetops op het gebied van vastgoedbeheer en veiligheid kan dat nooit in 1 persoon worden gevonden, dus waarom zouden we.

De samenwerking tussen SSOE en Treetops bevalt beide partijen goed. Van een bescheiden aanpak van de begeleiding van het onderhoud, groeide de samenwerking uit tot een vaste contractafspraak waar binnen alle werkzaamheden voor SSOE op gebied van technisch vastgoedbeheer en het instandhouden van de gebouwen kunnen worden gedaan.

Sinds Dennis voor ons aan de slag is gegaan met ons onderhoud en het technisch beheer, hebben we domweg geen omkijken meer naar dit facet van onze scholen en dat is niet alleen fijn, maar ook noodzakelijk om ons te kunnen richten op onze primaire processen.”.

Dat het geen éénrichtingsverkeer is, werd ons ook al snel duidelijk. Omdat wij Hilbert en ‘zijn’ SSOE ontzorgen, heeft hij ons weer wegwijs gemaakt in de financiële processen waar het primair onderwijs in zijn algemeenheid en het speciaal onderwijs in het bijzonder mee te maken krijgen.

Ten aanzien van de financiering van het onderwijs, voor wat betreft renovaties en verduurzaming, kan er veel meer dan de meeste stichtingsbesturen beseffen. Sterker nog, als er ruimte is en je kunt vanuit een gezonde financiële huishouding daarin investeren, ben je gek als je dat niet doet als schoolbestuur.

Kortom, SSOE heeft met Hilbert de Vries een uiterst bewogen en betrokken bestuurder aan het roer. Wij zijn zeer verheugd dat wij op al even betrokken wijze mogen bijdrage aan het instandhouden en verbeteren van de huisvesting van SSOE.