Treetops

RBOB De Kempen

Als je als schoolbestuurder wakker ligt van slijtages, een torenhoge energierekening of de veiligheid van de speeltoestellen gaat er uiteraard iets niet goed met je huisvesting

Dan wordt het tijd om hulp in te schakelen. Bij veel bestuurders, vooral in het primair onderwijs, komt het voor: onvoldoende kennis van de (technische) aspecten van het vastgoedbeheer van de schoolgebouwen. Dat ligt de schoolbesturen zwaar op de maag. Laat staan dat er kennis is omtrent het verduurzamen van de schoolgebouwen.

Dat wil je als schoolbestuur natuurlijk niet want de huisvesting heeft een forse impact op het onderwijs. Helaas is de gemiddelde leeftijd (jawel, u leest het goed ‘gemiddeld’) van de onderwijsgebouwen in het Primair Onderwijs maar liefst 40 jaar! Ook heeft 80% van de scholen een ‘matig tot slecht’ binnenklimaat, zo meldt de PO raad.

Begrijpelijk dus dat ook de RBOB de keuze maakte om een partner in te schakelen om op de transitie en het beheer van de locaties naar toekomstbestendige scholen beter voorbereid te zijn. Treetops dus.

RBOB gaat overeenkomst met Treetops aan

Het is steeds een trots moment voor ons als we met een nieuwe relatie een overeenkomst voor langere tijd met elkaar aangaan. Het roept bij ons ook telkens weer de vraag op waarom de keuze op Treetops is gevallen. Daar was Jacqueline van Erp, bestuurder van RBOB De Kempen, helder over. Ze vertelde ons dat er meerdere argumenten waren om voor Treetops te kiezen.

Zo is volgens Jacqueline: “de interactie tussen RBOB de Kempen en Treetops meteen in orde en verloopt de communicatie snel en accuraat”.

Niet zo vreemd want onze structuur, organisatie en een grote mate van betrokkenheid maakt dat onze collega’s direct contact onderhouden met de klanten, ook als deze nieuw zijn. Dat is tekenend voor de identiteit van Treetops. Dat zit ons in de genen.

Natuurlijk kregen we ook mee dat “de aanbieding, de prijs en de kwaliteit prima in orde” waren en ook dat maakte de keuze eenvoudig. Dat én het feit dat Treetops al haar hele bestaan -en dat gaat dit jaar naar de 30 jaar- al bouwt aan langdurige relaties, helpt ons steeds om nieuwe klanten aan ons te binden.

Wensenlijstje

Het spreekt voor zich dat standaardzaken, zoals vastgoedbeheer, MJOP’s, inspecties, projecten, het afhandelen van storingen en het verduurzamen van gebouwen allemaal goed worden geregeld. Dat mag iedereen en dus ook het RBOB vanzelfsprekend van ons verwachten. Maar natuurlijk ligt er op gebied van vastgoed een wensenlijstje op tafel dat verder gaat dan standaardoplossingen. En daar spelen we graag op in.

Zo wordt de relatie met gemeentes als zeer belangrijk ervaren. Een lastige voor de RBOB – en niet omdat gemeentes lastig zijn – maar simpelweg omdat de RBOB door de aard en het karakter van de stichting actief is in veel gemeentes. Daar wordt dus van ons een stapje extra verwacht.

Een goed contact met gemeentes en een professionele insteek zijn dan van belang” vertelt Jacqueline ons en in onze contacten met betrekking tot de verbouwing van ‘Het Busseltje’ te Eersel bijvoorbeeld of onze hulp bij de totstandkoming van een nieuw schoolgebouw voor de Zilverackers te Veldhoven kunnen we dat meteen in de praktijk brengen.

 Thema’s

Het is ook prettig om van Jacqueline te horen dat huisvestingsthema’s in het onderwijs zo belangrijk voor ze zijn: “De huisvesting van onze RBOB-scholen moet het leerproces van onze leerlingen positief beïnvloeden.” stelt ze.

In het koersplan van de RBOB wordt daar nog verder over uitgeweid. Men spreekt over: ‘een aantrekkelijke omgeving waar schoolgebouwengebouwen modern, fris en opgeruimd moeten zijn. Immers, moderne en groene speelpleinen dragen eraan bij dat kinderen goed kunnen bewegen en zich fysiek kunnen uiten’.

Ook lezen we in het koersplan vanzelfsprekend dat ‘de gebouwen moeten voldoen aan alle wettelijke normen’ en dat kunnen we alleen maar beamen.

Jacqueline voegt daar nog aan toe: “de huisvesting én buitenruimte ertoe moeten leiden dat kinderen op de RBOB-scholen spelend leren.” Daar wordt toch elke ouder blij van.

Blij

Het spreekt voor zich dat wij als Treetops en vooral onze collega’s verheugd zijn met een klant als de RBOB en niet in de laatste plaats omdat ook zij – voor wat betreft de organisatie – zo goed passen bij onze structuur en aanpak.

Meer weten en ook eens vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact met mij op:

Fred Rommens: fred@treetops.nl of 040-2494311.

Vragen naar onze referenties in het onderwijs is uiteraard ook prima. Zij kunnen, net als Jacqueline, als geen ander vertellen hoe wij een aanvulling zijn op vrijwel elke scholenstichting.

En niet alleen in het primair onderwijs.