Treetops
Treetops
HuisvestingsAdvies ProjectManagement VastgoedBeheer

Design & Build aanbesteding

Strukton Worksphere

Projectomschrijving

Voor een Design & Build aanbesteding van een schoolgebouw deed Strukton Worksphere Projecten een beroep op HuisvestingsAdviseur Ellen van der Steen. Waar zes, zeven jaar geleden een aanbesteding voornamelijk bestond uit het indienen van een prijs en het wachten op de gunning, verwacht de opdrachtgever tegenwoordig daarnaast een complete ontwerpplanning, een budgetplanning, een plan van aanpak, een schriftelijke toelichting en een persoonlijk presentatie. Dat vereist een andere voorbereiding.

Aanpak

Ellen heeft een brede ervaring met onderwijshuisvestingsvraagstukken en om die reden betrok Strukton haar specifiek bij dit project; om inhoudelijk mee te denken én om integrale teksten te schrijven voor het plan van aanpak en de toelichting bij het ontwerp. Het schrijven van deze teksten verliep parallel met het ontwerpproces en de budgettering. Dat was wel iets waar veel teamleden even aan moesten wennen, maar achteraf terugkijkend was iedereen zeer positief over deze aanpak.

Resultaat

Doordat Ellen de vertaalslag wist te maken van techniek naar een goedlopend verhaal, werd het plan naar een hoger niveau getild. Het is heel belangrijk om er precies achter te komen ‘Wat wil de klant?’ en ‘Hoe vertel ik het verhaal?’. Gelukkig zagen ook de andere teamleden na een enigszins sceptische start al snel de meerwaarde van een ‘huisvestingsadviseur met schrijverskwaliteiten’.

<< projectoverzicht

Contact

Fred Rommens

T 06 5384 2375
E fred@treetops.nl

‘De vertaalslag maken van techniek naar een goedlopend verhaal…’