Treetops
Treetops
HuisvestingsAdvies ProjectManagement VastgoedBeheer

Een brug slaan naar VVE’s

Van advies naar praktijk

Met Fakton op weg naar een VVE Advies voor verduurzaming

Niet zelden zal je in de praktijk tegenkomen dat er een gapend gat zit tussen advieswerk en de praktijk. Mogelijk dat ook bij jou zelfs een algemeen beeld leeft dat er adviesrapportages worden gemaakt omdat ‘het moet’.

Zo’n rapport dat meteen onder in de bureaulade verdwijnt.

Of dat adviesbureaus zo gefixeerd zijn op het advies zelf dat ze de realiteit een beetje uit het oog verliezen. De aansluiting tussen het advies en de praktijk is dan ver te zoeken.

Overigens zal dat niet standaard zijn, maar het is nu eenmaal makkelijker de slechte voorbeelden te onthouden. De meeste adviesbureaus kwijten zich doorgaans uitstekend van hun taak, mét oog voor de praktijk.

Fakton

Nu is Fakton zo’n ingenieursbureau dat regelmatig adviserend optreedt of, zoals zij dat zelf omschrijven op hun website: “Fakton heeft zich in bijna 40 jaar ontwikkeld tot een team van professionals voor financiële-, strategische en ontwikkelvraagstukken in het domein van ruimte, vastgoed en energie.”

Maar Fakton heeft zeer zeker oog voor de aansluiting van advies en praktijk. Toen in opdracht van de provincie Zuid-Holland en enkele gemeentes een handzaam en praktisch rekenmodel moest worden uitgewerkt voor de verduurzaming van VvE’s werd er een bijzonder team van deskundigen samengesteld.

Deze deskundigen waren nu eens niet alleen de energiespecialisten of verduurzamingsexperts. In dit team namen ook VvE beheerders plaats. De mensen die dus dagelijks met de VvE’s werken. Maar ook VvE bestuurders werd gevraagd aan te haken.

Treetops als verbindende schakel

In het team van ‘deskundigen’ mocht ook Treetops aansluiten. Door onze specifieke kennis op gebied van de uitvoering van verduurzaming van VvE’s hadden wij ook een rol bij het verbinden van de theorie naar de praktijk.

We konden van waarde zijn als schakel tussen de VvE praktijk en de theoretische modellen en dat deden we uiteraard met veel plezier.

Gezamenlijk werkten we aan een VvE verduurzamings-rekenmodel dat door de experts van Fakton op uitermate deskundige wijze werd uitgewerkt.

Ook weten wat Treetops voor jullie kan betekenen bij het verduurzamen van VvE’s? Als adviseur of als schakel naar de uitvoering? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak; info@treetops.nl

<< projectoverzicht

Contact

 

Fred Rommens

E fred@treetops.nl

“We konden van waarde zijn als schakel tussen de VvE praktijk en de theoretische modellen .”