Treetops
Treetops
HuisvestingsAdvies ProjectManagement VastgoedBeheer

Een 1e stap naar verduurzaming

Vereniging van Eigenaren

Projectomschrijving

Veel Verenigingen van Eigenaren zijn bezig met plannen voor verduurzaming. De motivatie is er dan al, maar vragen als: wat kunnen en moeten we? wat kost het? wat krijg je daarvoor? wat gaat er gebeuren? zijn nog onbeantwoord. VvE’s zijn veelal op zoek naar een integrale aanpak. Treetops wordt dan regelmatig gevraagd om advies te geven. Van Rotterdam, tot Den Haag, Amersfoort, Nijmegen en Maastricht. Onze projectleiders zijn al bij veel VvE’s geweest om te adviseren in een eerste fase naar verduurzaming.

Aanpak

Onze projectleider maakt een afspraak en stapt in de auto om kennis te gaan maken met de VvE. In dit gesprek wordt het concept van verduurzamen en de variaties daarin uitgelegd. Is het plan om een paar onderdelen te verduurzamen, of wil de VvE bijvoorbeeld naar BENG (bijna energieneutraal gebouw) of NOM (nul op de meter). Er volgt een technische inventarisatie door onze projectleider. Dit houdt in dat bekeken wordt of het gebouw geschikt is voor verduurzaming. Welke elementen heeft het gebouw, hoe oud is het gebouw en in welke staat. Het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en tekeningen worden bekeken. Naast deze technische aspecten, is het belangrijk om een algemene indruk te krijgen van de VvE. Welk type appartementen heeft het gebouw, wat is de doelgroep, wat is de vraag en de uiteindelijke wens, wat hebben ze voor ogen. Aan de hand van de technische scan zal de VvE geïnformeerd worden over wat een volgende stap zou kunnen zijn: het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek met als einddoel het gebouw te verduurzamen. Onze projectleider legt uit wat dat inhoud en wat het resultaat is van het onderzoek.

Resultaat

Na de afspraak wordt alles samengevat in een uitgebreide memo en verstrekt aan de VvE. Contactgegevens zijn dan al uitgewisseld en Treetops zal contact houden, om te overleggen of de wens er is om verder te gaan. De eerste kleine stap naar verduurzaming, met meer duidelijkheid, is dan al gezet. Een aantal VvE’s is samen met Treetops al overgegaan naar de volgende fase: de haalbaarheidsstudie.

Wilt u weten wat we nog meer kunnen betekenen, kijk dan naar het artikel over Lindenhove in Apeldoorn, waar we de verduurzaming van A tot Z uitvoeren en begeleiden.

https://treetops.nl/projectene/verduurzamen-appartementencomplex/

<< projectoverzicht

Contact

Fred Rommens

T 06 5384 2375
E fred@treetops.nl

‘In dit gesprek wordt het concept van verduurzamen en de variaties daarin uitgelegd’…