Treetops
Treetops
HuisvestingsAdvies ProjectManagement VastgoedBeheer

Onderhoud SBO Brigantijn

Stichting Prodas

Projectomschrijving

Bij Basisschool Brigantijn in Someren zijn de aluminium schuiframen en aluminium buitenpuien vervangen voor geïsoleerde kozijnen met dubbele beglazing. De kozijnen waren in verslechterde staat en het enkel glas zorgde voor kou en energieverlies. Daarnaast waren er nog houten kozijnen en stalen kiepraampjes met enkele beglazing. Daarom heeft de gemeente Someren in 2014 budget beschikbaar gesteld uit het Huisvestingsplan voor de vervanging van deze buitenkozijnen en de enkele beglazing.

Aanpak

Treetops was namens Stichting Prodas verantwoordelijk voor de uitvoering van dit project. Onze projectleider heeft de situatie opgenomen, offertes opgevraagd, een vergelijking gemaakt en advies opgesteld richting de Gemeente. Na overleg bij de Gemeente en goedkeuring op het advies, is er opdracht gegeven voor uitvoering van de werkzaamheden in de zomer van 2014. De bestaande schuiframen werden vervangen voor geïsoleerde aluminium schuiframen, de deuren werden vervangen voor geïsoleerde deuren. Enkele beglazing werd vervangen voor HR++ glas en stalen kiepraampjes werden vervangen voor dubbele vaste beglazing met bedienbaar ventilatierooster. De hoge ramen in de klaslokalen en de gymzaal werden vervangen voor elektrisch te openen ramen. Ook aanvullende werkzaamheden als schilderwerk, montage van de zonwering en dakaansluitingen bij de kozijnen in de dakopbouwen zijn door Treetops in opdracht gegeven en begeleid.

Resultaat

In een klein bouwteam is er veel werk verzet in deze zomervakantie. In het begin van het nieuwe schooljaar kon het project opgeleverd worden. De hele school is nu volledig voorzien van geïsoleerde buitenkozijnen.

<< projectoverzicht

Contact

Dennis Kneppers

T 06 5545 3895
E dennis@treetops.nl

‘Enkele beglazing werd vervangen voor HR++ glas en stalen kiepraampjes werden vervangen voor dubbele vaste beglazing met bedienbaar ventilatierooster’…