Treetops
Treetops
HuisvestingsAdvies ProjectManagement VastgoedBeheer

Politie gaat duurzaam

Onderhoud wordt renovatie

Als onderhoud meer wordt dan uitsluitend vervanging

Als ons wordt gevraagd of we kunnen helpen met de renovatie van de gevels van het Politiebureau te Maastricht dan zeggen wij geen nee uiteraard. En al helemaal niet als dat van renovatie overgaat naar een totale verduurzaming van de gevels.

Met veel plezier en enthousiasme namen wij dan ook de verantwoordelijkheid om voor deze totaalrenovatie van de gevels de projectvoorbereiding en de directievoering op ons te nemen. Natuurlijk hield de Politie zelf ook een belangrijke rol en vanuit hun eigen kennis en expertise werden projectleiders en -begeleiders aan het team toegevoegd zodat de dagelijkse controle op de werkvloer gewaarborgd was.

Om te komen tot een optimale uitvoering werd door ons een aanbesteding geïnitieerd, welke Hazenberg Bouw BV uit Vught binnen werd gehaald. Zij kregen dan ook de opdracht de renovatie en verduurzaming van de gevels van dit politiebureau uit te voeren.

Topprestatie van het gehele bouwteam

Een gedegen voorbereiding en een sterk bouwteam -in zowel uitvoering als aansturing- hebben ertoe geleid dat de realisatie boven verwachting soepel en prettig is verlopen. In week 26 van 2020 is er gestart met de uitvoerende werkzaamheden en voor de kerst in datzelfde jaar waren alle 17 gevels gerenoveerd.

Dit is een absolute top prestatie! Zeker als we kijken naar de randvoorwaarden. We hadden immers te maken met een zeer grote variatie in gevels, maar het was ook het 2e  grote project dat gelijktijdig in uitvoering was in het politiebureau. Tel daarbij op dat we te maken hadden met, volkomen terecht, kritische gebruikers en natuurlijk alle extra maatregelen welke het bouwteam door het Coronavirus werden opgelegd.

Het heeft er uiteindelijk toe geleid dat er zeer ingrijpend werd gerenoveerd waarbij;

  • De houten kozijnen zijn gerenoveerd en voorzien van nieuwe ramen, beslag en verf.
  • Het metselwerk van de borstweringen is vervangen samen met de isolatie in de gevel.
  • Er veel aandacht is besteedt aan een optimale kierafdichting.
  • Alle zonneschermen zijn gerenoveerd en
  • alle beton in de gevel is gereinigd en geïmpregneerd.

De gevels zien er nu weer als nieuw uit en het binnenklimaat wordt direct als ‘veel prettiger’ ervaren. Ongetwijfeld zal de tijd uitwijzen dat de stookkosten aanzienlijk lager zullen zijn.

<< projectoverzicht

Contact

 

Dennis Kneppers

E dennis@treetops.nl

“De gevels zien er nu weer als nieuw uit en het binnenklimaat wordt direct als ‘veel prettiger’ ervaren.”