Treetops
Treetops
HuisvestingsAdvies ProjectManagement VastgoedBeheer

Programmamanager nieuwbouw

Stichting LVO

Projectomschrijving

Voor het LVO, stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs om precies te zijn, kregen we de taak toebedeeld om als Programmamanager op te treden bij de realisatie van de nieuwbouw van Het Bouwens van der Boijecollege te Panningen. We vormden de schakel tussen het nieuw te realiseren bouwdeel en het Onderwijs.

Aanpak

Om als schakel op te treden tussen Onderwijs en Bouw is het wenselijk om gevoel te krijgen bij de wensen van gebruikers en te snappen wat de bouw vraagt om het bouwproces gaande te houden. Een extra uitdaging werd geboden doordat er gekozen was voor een Design & Build opdracht voor de aannemer, wij als Programmamanager pas in beeld kwamen toen de processen al in gang waren en het Onderwijsteam nog niet naar haar mening was gevraagd.

Naast instappen in het bouwproces, aansluiten bij het bouwoverleg en oppakken van een voorzittersrol in de stuurgroep met gemeente, hoofd bouwzaken LVO en de schooldirectie, werd er dan ook een groot aantal werkgroepen opgezet vanuit het Onderwijs om zo snel als mogelijk de juiste informatie boven water te krijgen. Beide processen werden door Treetops, in de persoon van Fred Rommens, als Programmamanager begeleid of aangestuurd tot aan de oplevering van de bouw.

Resultaat

Het resultaat van een inspanning van driekwart jaar was een schoolgebouw dat aansluit op twee bestaande gebouwen en twee bijzondere afdelingen herbergt in de vorm van Zorg & Welzijn en Techniek; twee van de zes Domeinen die Het Bouwens rijk is. Beide zijn grotendeels volgens de wensen van het Onderwijs ingericht en vormen het hart van het schoolgebouw waar zelfs onze koning Willem-Alexander de moeite voor nam om een kijkje te nemen.

<< projectoverzicht

Contact

Fred Rommens

T 06 5384 2375
E fred@treetops.nl

‘Zelfs koning Willem-Alexander kwam een kijkje nemen…