Treetops
Treetops
HuisvestingsAdvies ProjectManagement VastgoedBeheer

Realisatie negen kantoorvleugels

ASML

Projectomschrijving

Op het dak van de, op het moment van bouwen nog niet eens volledig afgebouwde, nieuwste cleanroomgebouwen van ASML, zijn in een tijdsbestek van circa zes jaar negen nieuwe kantoorvleugels gerealiseerd.  Iedere vleugel is goed voor circa 5.000 m2 kantoorruimte. De vleugels zijn gekoppeld via een corridor, waardoor de onderlinge bereikbaarheid optimaal is. In opdracht van ASML werd onze projectmanager door BMV ingeschakeld om ook hier het bouwproces vorm te geven en te bewaken tijdens de uitvoeringsperiode.

Aanpak

Het was wederom een bijzonder project, al was het maar omdat het hele bouwterrein zich op het dak van de fabriekshal bevond, inclusief (bouw)keten, opslagvoorzieningen en meerdere torenkranen. Het ASML-terrein laat nu eenmaal weinig ruimte om een bouwterrein in te richten rond en bij de bestaande opstallen. Het bouwen van kantoorgebouwen is op zich niet zo bijzonder, maar de omstandigheden eromheen wel. Het gehele bouwterrein lag immers op twaalf meter hoogte. Logistiek (onder andere leveringen ‘just in time’) en procesmatig hebben we menig knelpunt overwonnen.

Resultaat

Gedurende eerdergenoemde periode zijn de kantoren in afzonderlijke fasen opgeleverd, waarna de medewerkers van ASML een plek vonden in hun nieuwe werkomgeving. Deze voldoet uiteraard aan de richtlijnen en eisen waaraan een kantooromgeving tegenwoordig dient te voldoen.

Download het project-CV

<< projectoverzicht

Contact

Björn Schepens

T 06 5496 8868
E bjorn@treetops.nl

‘Het hele bouwterrein bevond zich op het dak van de fabriekshal…’