Treetops
Treetops
HuisvestingsAdvies ProjectManagement VastgoedBeheer

Realisatie Plaza

Hoofdkantoor SNS Reaal

Projectomschrijving

SNS gaf ons de opdracht om het proces- en projectmanagement te verzorgen van de Plaza in Utrecht: een loopbrug van twee verdiepingen die de verbinding zou vormen tussen twee reeds gerealiseerde kantoortorens van SNS. De Plaza moest een plek worden waar mensen elkaar zouden kunnen ontmoeten, vergaderen, samenwerken, eten of zich rustig afzonderen en moest worden ingericht en afgebouwd volgens het ‘flexibel werken-concept’.

Aanpak

Omdat in het voorstadium alle ontwerpstukken al goed waren gekaderd, kwam het er in de uitvoering vooral op aan om het proces te bewaken op begrotingselementen GOTIK. Onze procesmanager focuste zich daarbij voornamelijk op de onderdelen Geld en Organisatie en onze projectmanager op Tijd, Informatie en Kwaliteit. Voorheen was het alleen mogelijk om via de kelder of de begane grond het ander kantoorgebouw te bereiken, maar met de realisatie van de loopbrug werd het ook mogelijk om via de 1e en 2e verdieping ‘over te steken’. Het realiseren van die loopbrug was een vrij ingewikkelde procedure. Alles moest extreem secuur worden ingemeten om te zorgen dat de brug precies zou passen. Terwijl er tegelijkertijd ook een beetje marge moest zijn om alles passend te maken. Een knap staaltje werk van de aannemer.

Resultaat

Met de realisatie van de Plaza beschikt SNS over een zeer praktische, maar tegelijk ook erg smaakvolle verbinding tussen haar beide kantoorgebouwen. Het eigentijdse interieur is helemaal ingericht op het ‘Nieuwe Werken’. Aan de buitenkant valt de Plaza op door haar bijzondere kristalgevel.

Download het project-CV

<< projectoverzicht

Contact

Fred Rommens

T 06 5384 2375
E fred@treetops.nl

‘Tijdens de uitvoeringsfase was procesbewaking erg belangrijk…’