Treetops
Treetops
HuisvestingsAdvies ProjectManagement VastgoedBeheer

Renovatie loopbrug

Ronald McDonald Kinderfonds

Projectomschrijving

De loopbrug van het Ronald Mc Donald Huis Emma in Amsterdam was aan een renovatie toe. De houten vloerplanken waren versleten, de stalen constructie vertoonde veel roestplekken en het dak was niet meer schoon te krijgen.

Aanpak

Treetops heeft een constructeur gevraagd om te beoordelen in hoeverre het roest de constructie had aangetast. Het viel gelukkig mee, alleen de toplaag was slecht. Wel was het advies om het binnen een jaar aan te pakken om erger te voorkomen. Samen met een aannemer hebben we de brug bekeken, de wensen besproken met de klant en overwogen wat hergebruikt kon worden. Conclusie was dat de houten vloerdelen en de dakplaten vervangen zouden worden. Op de nieuwe houten vloerdelen werd een antislip mat aangebracht die tegen vorst kan en niet gestrooid hoeft te worden. Dit strooizout tast namelijk de verflaag aan en zorg voor corrosie. En deze stalen constructie werd nu net opnieuw geschilderd. Ook de aansluiting met de bestaande stoep werd netjes gemaakt voor een betere bereikbaarheid. Treetops maakte in overleg met de partijen de planning, begeleidde de uitvoering van de werkzaamheden in het najaar van 2017 en was bereikbaar voor vragen. Voor de gasten, vrijwilligers en medewerkers in het Huis was het een paar weken aanpassen en omlopen, maar de communicatie verliep goed en het resultaat werd steeds beter zichtbaar.

Resultaat

Het resultaat is een schone, nette en veilige brug, waar iedere dag veel mensen op en neer lopen van het Ronald Mc Donald Huis, naar het ziekenhuis en weer terug.

<< projectoverzicht

Contact

Fred Rommens

T 06 5384 2375
E fred@treetops.nl

‘Het resultaat is een schone, nette en veilige brug, waar iedere dag veel mensen op en neer lopen van het Ronald Mc Donald Huis, naar het ziekenhuis en weer terug.’