Treetops
Treetops
HuisvestingsAdvies ProjectManagement VastgoedBeheer

Samen Slim Bouwen

Summa College

Projectomschrijving

Het Summa College uit Eindhoven en het ROC Tilburg startten het project ‘Samen Slim Bouwen aan de Toekomst’ om samen met de regio te investeren in innovatief onderwijs dat studenten optimaal voorbereidt op de toekomstige beroepspraktijk. Treetops-adviseur Ellen van der Steen is nauw betrokken bij het project en probeert samen met Summa Wonen & Bouwen-directeur Harm Deiman een brug te slaan tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid.

Aanpak

De behoeften vanuit het bedrijfsleven vormen de basis van de onderwijsvernieuwing in de bouw en installatietechniek. Als huisvestingsadviseur fungeert Ellen als een soort tolk-vertaler voor Harm Deiman, waarbij zij probeert verbindingen te leggen tussen het onderwijs en de bouw om projecten van de grond te krijgen.

Resultaat

Samen Slim Bouwen aan de Toekomst is een meerjarig project waarvan de resultaten op een later tijdstip bekend zullen worden gemaakt. Harm Deiman hoopt echter dat het onderwijs en de bouw samen de verantwoordelijkheid gaan dragen voor het opleiden van toekomstige vakmensen. ‘Want als docenten en mensen uit de praktijk de handen ineenslaan ontstaat er een hoogwaardige opleiding die het beste uit mensen haalt.’

<< projectoverzicht

Contact

Fred Rommens

T 06 5384 2375
E fred@treetops.nl

‘Een brug slaan tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid…’