Treetops
Treetops
HuisvestingsAdvies ProjectManagement VastgoedBeheer

Verbouwen filiaal H&M

Hennes & Mauritz (H&M)

Projectomschrijving

In opdracht van DRM Vastgoedmanagement verzorgden wij het projectmanagement rondom de verbouwing van een H&M-filiaal in de Nieuwe Passage in Schiedam. In relatief korte tijd moest dit filiaal flink worden uitgebreid en tegelijkertijd een volledige metamorfose ondergaan.

Aanpak

In een tijd waarin veel retailers hun winkel sluiten, besloot H&M haar bestaande filiaal in de Nieuwe Passage juist uit te breiden door drie leegstaande units bij het huidige pand te trekken. Het vloeroppervlak verdubbelde daardoor naar 1.200 m2. Als verantwoordelijke voor het projectmanagement verzorgden wij de benodigde werkomschrijvingen, de begroting en de aanbesteding, stelden een prijsspiegel op van de offertes en adviseerden de opdrachtgever in opdrachtverstrekking. Vervolgens belegden we bouwvergaderingen met betrokken partijen. De grootste uitdagingen bij dit project waren het op de juiste (lees: dezelfde) hoogte krijgen van de verschillende afwerkvloeren en het feit dat de oorspronkelijke H&M-winkel zo lang mogelijk open moest blijven, terwijl er in de nieuwe uitbreiding volop gewerkt werd. Door het plaatsen van een tussenschot hebben we de overlast zoveel mogelijk kunnen beperken.

Resultaat

Op 1 maart 2017 vond de feestelijke heropening plaats van het verbouwde filiaal. Deze grote winkel uit een toonaangevende keten geeft een goede impuls aan het totale winkelgebied binnen de Nieuwe Passage in Schiedam.

Download het project-CV

<< projectoverzicht

Contact

Fred Rommens

T 06 5384 2375
E fred@treetops.nl

‘H&M besloot haar vloeroppervlak te verdubbelen naar 1.200 m2…’