Treetops
Treetops
HuisvestingsAdvies ProjectManagement VastgoedBeheer

Verbouwen PDC Zwolle

Politie Nederland

Projectomschrijving

Na een succesvolle verbouwing van het Politie Diensten Centrum (PDC) in Eindhoven, werden we ook gevraagd om het projectmanagement van de verbouwing van het PDC in Zwolle te verzorgen. Het casco kantoor, bestaande uit vijf verdiepingen, moest volledig worden ingericht: van stoffering tot meubels, vloerbedekking, schilderwerk en bijbehorende installaties. En dat alles binnen 15 weken.

Aanpak

In de ontwerpfase was het onze taak als procesmanager om te zorgen dat de input van de architect, de installatieadviseur en die van de andere disciplines leidden tot één integraal ontwerp. De daarop volgende aanbesteding werd door de politie zelf verzorgd, waarbij wij wel een adviserende rol hadden. In de uitvoeringsfase waren wij verantwoordelijk voor het projectmanagement.

Gezien de korte bouwperiode was het van het grootste belang om de snelheid in het project te houden. Dat deden we door in drie verschillende bouwstromen tegelijk te werken. Waar je normaalgesproken verdieping voor verdieping zou aanpakken, verrichten we nu op drie verdiepingen tegelijk dezelfde werkzaamheden. ’s Avonds tussen 18.00 en 23.00 uur werd de bouwplaats netjes opgeruimd en werden de benodigde materialen voor de volgende dag klaargezet.

Resultaat

Door een zeer efficiënte planning en een goede samenwerking tussen de verschillende partijen is het gelukt om de verbouwing van het PDC in Zwolle binnen 15 weken te realiseren.

Download het project-CV

<< projectoverzicht

Contact

Ellen van der Steen

T 06 3190 1536
E ellen@treetops.nl

‘We werkten in drie verschillende bouwstromen tegelijk…’