Treetops
Treetops
HuisvestingsAdvies ProjectManagement VastgoedBeheer

Verbouwing schoolplein

Basisschool De Boschuil / SKPO

Projectomschrijving

In het eerste halfjaar van 2017 verzorgde Treetops het projectmanagement voor de realisatie van het nieuwe speelplein van basisschool De Boschuil in Eindhoven. Het oude speelplein voldeed niet meer aan de huidige eisen en wensen, en dus was het tijd voor een grondige transformatie. Treetops kreeg de opdracht om de voorbereiding en de uitvoer van dit project te begeleiden en ervoor te zorgen dat het project volgens planning en binnen budget zou worden opgeleverd.

Aanpak

Treetops-projectmanager Dennis Kneppers werd aangesteld om de uitvoer van het project te begeleiden. Niet alleen begeleidde hij het onderwijsteam bij de selectie en realisatie, ook bewaakte hij het programma van eisen (PvE), de planning en de begroting. Daarnaast controleerde hij de kwaliteit van de uitvoering en zorgde hij voor een adequate verslaglegging. Veiligheid was een belangrijk thema tijdens dit project. Gedurende de bouw moesten de 550 leerlingen van De Boschuil toch buiten kunnen blijven spelen, maar dankzij een goede communicatie tussen alle betrokken partijen, een goede afscherming van de bouwplaats en een fasegewijze aanpak van het proces, verliep alles zonder problemen.

Resultaat

Donderdag 15 juni jl. is de speelplaats opgeleverd. Het nieuwe plein biedt veel variatie en uitdaging voor kinderen van alle leeftijden. Dit in tegenstelling tot het oude plein, dat alleen uit tegels en een zandbak bestond. Kinderen kunnen nu sporten, creatief bezig zijn en ontdekken. Ook is er een theater met een bescheiden tribune die gemaakt is van onderdelen van de oude zandbak. Het hele project is binnen budget en volgens planning opgeleverd. De Boschuil kan weer jaren vooruit met haar nieuwe schoolplein.

Download het project-CV

<< projectoverzicht

Contact

Dennis Kneppers

T 06 5545 3895
E dennis@treetops.nl

‘Veiligheid was een belangrijk thema tijdens dit project…’