Treetops
Treetops
HuisvestingsAdvies ProjectManagement VastgoedBeheer

Verduurzamen 180 appartementen

VvE Lindenhove

Projectomschrijving

De Vereniging van Eigenaren (VvE) van appartementencomplex Lindenhove in Apeldoorn, dat gebouwd is in 1973, heeft Treetops opdracht gegeven voor het risicodragend uitvoeren van de renovatie en verduurzaming van haar 180 appartementen. Deze VvE is lange tijd bezig geweest met de voorbereidingen en is blij in Treetops de partner gevonden te hebben, voor het transformeren van hun serviceflat naar een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). Naast de wens om te verduurzamen, waren er klachten over het binnenklimaat in zomer en winter, zorgen om het complexe onderhoudsvraagstuk en zorgen over de veiligheid van de bestaande balkons. Dit vroeg om een totaaloplossing.

Aanpak

Ons projectteam werkt aan dit vooruitstrevende verduurzamingsconcept voor gestapelde hoogbouw, samen met uitvoerende partners.

Het renovatieproject behelst een totale vernieuwing van het dak en de gevels met hoogwaardige isolatie en veel aandacht voor een goede kierdichting. Onderdeel daarvan zijn nieuwe aluminium kozijnen en gevelbekleding. Ook worden nieuwe balkons aangebracht, die als wintertuin een isolerende en comfort verhogende functie vervullen, maar waarmee ook in één klap het probleem van de vele koudebruggen van het betonnen gebouw zijn opgelost. Daarnaast wordt een hoog-rendement ventilatiesysteem met warmteterugwinning geïnstalleerd. Dit zorgt voor een aangenaam en gezond binnenklimaat in de appartementen en gezamenlijke ruimtes.

Het is een ingrijpend project voor de bewoners, de hele buitenschil wordt aangepakt en ook in de appartementen worden werkzaamheden uitgevoerd. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan de communicatie.

Resultaat

Omdat de prestaties door Treetops gegarandeerd worden, verzorgen we ook de monitoring, zodat de flat op de juiste manier bewoond en gebruikt wordt en ook Bijna Energie Neutraal blijft. Voor het toekomstige onderhoud is een nieuw meerjaren onderhoudsplan opgesteld.

Naast dat dit grote renovatieproject een duurzaam gebouw oplevert, krijgen de bewoners van de 180 appartementen dus meer wooncomfort en een groter balkon. Daarnaast zal de uitstraling van het gebouw verbeteren en de markwaarde en levensduur van de appartementen en de gehele flat gaan er ook aanzienlijk op vooruit.

<< projectoverzicht

Contact

Jeroen Curvers

T 0497 55 15 19
E jeroen@treetops.nl

‘Het is een ingrijpend project voor de bewoners, de hele buitenschil wordt aangepakt en ook in de appartementen worden werkzaamheden uitgevoerd’…