Treetops
Treetops
HuisvestingsAdvies ProjectManagement VastgoedBeheer

MJOP Bernhoven Ziekenhuis, Uden

Sweegers en de Bruijn

Projectomschrijving

Installatieadviesbureau Sweegers en de Bruijn kreeg opdracht voor het opstellen van een compleet nieuw MJOP voor het Bernhoven Ziekenhuis in Uden. Omdat Treetops en Sweegers en de Bruijn regelmatig samenwerken, werd ook voor dit project een partner gezien in Treetops om het bouwkundige deel van dit meerjarenonderhoudsplan (MJOP) op te stellen.

Aanpak

Bernhoven wilde graag inzicht krijgen in de onderhoudskosten van hun gebouwen voor de komende 10 jaar. De verschillende gebouwen beslaan een oppervlakte van 15.000 m2 BVO. Treetops was verantwoordelijk voor het in kaart brengen van alle bouwkundige onderdelen, vaste inrichting en het buitenterrein. Het gebruik van materialen en kleuren is heel gevarieerd in dit ziekenhuis en zorgde voor een uitgebreid MJOP, dat per bouwdeel werd opgesplitst.

Na een bezoek op locatie, overleg met de betrokken medewerkers van het ziekenhuis en het verzamelen van alle tekeningen en documenten werd begonnen met de inventarisatie. Alle onderdelen werden per gebouw ingevoerd in ons digitale onderhoudsprogramma.

Daarna werd het ziekenhuis nog eens bezocht en werden aan de hand van de bevindingen en foto’s, de tekeningen en kozijn- en ruimtestaten, de hoeveelheden bepaald en ook toegevoegd aan het onderhoudsprogramma. Alle gegevens zijn verwerkt in een rapportage, waarin aangegeven wordt wat er de komende 10 jaar aan onderhoud verwacht wordt en wat de geschatte kosten daarvan zijn. Dit is gecombineerd met alle installatietechnische onderdelen in een compleet MJOP opgenomen.

Resultaat

Een uitgebreid MJOP van het nieuwe ziekenhuis geeft een goed beeld van het benodigde onderhoud voor de komende 10 jaar, waarmee het ziekenhuis de werkzaamheden kan gaan plannen en reserveringen kan maken in de financiële begroting.

<< projectoverzicht

Contact

Dennis Kneppers

T 06 5545 3895
E dennis@treetops.nl

‘Het gebruik van materialen en kleuren is heel gevarieerd in dit ziekenhuis en zorgde voor een uitgebreid MJOP, dat per bouwdeel werd opgesplitst…’