Treetops
Treetops
HuisvestingsAdvies ProjectManagement VastgoedBeheer

Over Treetops

Wij houden van ons werk

Huisvestingsadvies, Projectmanagement en Vastgoedbeheer is ons werk. Werk waar wij gelukkig van worden. En het mooie is, onze klanten en de klanten van onze klanten worden ook blij van ons werk. 

Van je werk houden gaat niet vanzelf. Dat lukt ons goed omdat we er veel energie insteken en omdat we intensief samenwerken met onze opdrachtgevers. Onze persoonlijke betrokkenheid, transparantie en goede communicatie versterken de band die wij met onze klanten hebben op een positieve en efficiënte manier. 

Maar hoe mooi ons verhaal ook klinkt, intenties en ambities moeten bewezen worden. In onze business bewijs je jezelf op twee manieren: door de projecten die je realiseert en de klanten die je aan je bindt. Treetops kan bogen op langdurige en prettige relaties. In deze comfortabele, maar ons klaarwakker houdende, wetenschap dat alleen tevreden opdrachtgevers klant blijven. 

We maken werk van ons werk

Met klantbeleving, klantwaarde en een nieuwsgierige blik op de toekomst, werken wij graag voor directe opdrachtgevers en eindgebruikers. Treetops is sterk in het oplossen van technische vraagstukken op locaties waar de gebruiker tijdens de werkzaamheden nog aanwezig is. Denk hierbij aan politiebureaus, scholen en zorginstellingen (eerstelijnsgezondheidszorg). 

Treetops maakt bovendien het verschil door producten voor onze klanten te ontwikkelen die het technisch beheer van locaties vereenvoudigen. De mensen van Treetops staan nog steeds elke dag met de ‘poten in de klei’ en gaan door waar anderen misschien zouden stoppen.

Veiligheid is geen luxe

De veiligheid voor onze opdrachtgevers, de uiteindelijke gebruikers en die van onze medewerkers, staat bij Treetops voorop. Geen gerommel in de marge maar een degelijk veiligheidsbeleid. Bij alles wat we doen en maken, stellen we onszelf telkens de vraag: voldoet dit aan de veiligheidseisen en -voorschriften en stelt het ons gerust? Pas dan is het in orde en kunnen we het afvinken.

Uniek duurzaam personeelsbeleid

We zijn niet alleen trots op onze manier van werken maar ook op hoe wij onze organisatie hebben ingericht. Geïnspireerd door de ideeën van Frédéric Laloux over cyane organisaties en Ricardo Semler over democratische organisaties, hebben onze medewerkers zelf invloed op hun eigen ontwikkeling en die van het bedrijf. Dat is een hele verantwoordelijkheid en dat is goed. Het zorgt niet alleen voor meer betrokkenheid, meer werkplezier, minder werkstress, persoonlijke groei maar ook voor een duurzame toekomst van Treetops. Deze ontwikkeling wordt mede gefinancierd met middelen uit het Europees Sociaal Fonds voor Duurzame Inzetbaarheid.

In 2019 heeft Treetops gewerkt aan de volgende doelen: zorgen voor meer betrokkenheid, stimuleren van eigen verantwoordelijkheid, ontwikkeling van medewerkers, het vergroten van werkplezier en terugdringen van werkstress.

Sociale samenwerking en betrokkenheid

Samenwerken is samen ergens je schouders onder zetten, elkaar waarderen en respecteren en ook elkaar het beste gunnen. Als dat lukt, kunnen we samen de mooiste prestaties leveren. Sociale omgangsvormen zijn daarbij belangrijk. Beter nog: onmisbaar. Voor ons allemaal.

Bijna vanzelfsprekend zet Treetops zich dan ook in voor diverse sociale activiteiten. Zo zijn we met Team Fluffy Rabbit actief sponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds en geven we aandacht aan wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen in de vorm van vrijwilligerswerk en financiële bijdragen.