Treetops
Treetops
HuisvestingsAdvies ProjectManagement VastgoedBeheer

Nieuwe inrichting van de huiskamer

Ronald Mc Donald Huis, Utrecht

Projectomschrijving

Naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht staat het Ronald Mc Donald Huis, waar familie van kinderen die in het ziekenhuis verblijven, kan overnachten en verblijven in een huiselijke omgeving. Daarnaast is er in het ziekenhuis een huiskamer gerealiseerd. Deze is rechtstreeks vanuit het ziekenhuis bereikbaar, waar gedurende de dag even het ziekenhuis ontvlucht kan worden. Deze huiskamer vroeg om een andere indeling.

Aanpak

Het ging om het verplaatsen van de vrijwilligersruimte naar de centrale ruimte en het opnieuw inrichten hiervan. Om er voor te zorgen dat de vrijwilligers meer zichtbaar zouden zijn voor de mensen die binnenkomen en ervoor te zorgen dat ze gemakkelijker contact kunnen maken met de gasten.

Samen met onze interieurarchitecte zijn we op locatie geweest, om te kijken wat de wensen waren en om de situatie in te meten. Hierna is er een ontwerp gemaakt voor deze ruimte, met een werkplek, een balie, twee statafels, een bloembak als afscheiding en kastruimte. Het realiseren van deze werkzaamheden is gecombineerd met het vervangen van de vloerafwerking in de huiskamer. Snel genoeg nadat de nieuwe vloerafwerking was aangebracht, is het nieuwe interieur geplaatst en kon de ruimte in gebruik genomen worden.

Resultaat

Het resultaat is een open ruimte waar vrijwilligers en gasten elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten, in de stijl van de bestaande woonkamer. De gasten worden welkom geheten door het Kinderfonds konijn, dat groot op de voorkant van de balie geprint is. Fijn om te kunnen helpen bij het realiseren van deze wens!

<< projectoverzicht

Contact

Fred Rommens

T 06 5384 2375
E fred@treetops.nl

‘Het resultaat is een open ruimte waar vrijwilligers en gasten elkaar gemakkelijk kunnen ontmoeten’…