Treetops
Treetops
HuisvestingsAdvies ProjectManagement VastgoedBeheer

Onderhoud monumentaal pand

AB-InBev

Projectomschrijving

Onze opdrachtgever AB-InBev zocht een partij om hen op korte termijn te ondersteunen bij onderhoud en herstel van een monumentaal pand in de binnenstad van Groningen. Dit project hebben we samen met onze “monumentenexpert” Pieter van Traa aangevlogen.

Aanpak

Het betrof ditmaal niet een pand uit onze bestaande onderhoudsportefeuille van AB-InBev, maar een pand waarvoor, binnen een gestelde termijn, diverse onderhouds- en herstelwerkzaamheden moesten worden uitgevoerd.

Begin 2018 hebben we samen met Pieter van Traa ter plaatse de situatie op genomen. Hierbij zijn offertes aangevraagd, waarna we een technisch advies hebben uitgebracht en vervolgens de uitvoering is gestart.

Het pand is deels van middeleeuwse oorsprong met begin 19e-eeuwse uitbreidingen, waarvan het pannendak ook al enkele eeuwen oud is. Op basis van het technisch advies van de firma Trimetal is het totale buitenschilderwerk uitgevoerd, zijn de buitengevels aangepakt en is het stukwerk hersteld.

Resultaat

Naast de onderhoudswerkzaamheden aan buitengevels en schilderwerk heeft een deel van het pannendak noodzakelijk groot onderhoud gehad. Het betrof een vrij intensieve ingreep waarbij letterlijk en figuurlijk iedere pan opnieuw is gelegd en waar nodig is vervangen. Treetops heeft het hele project vanaf voorbereidingsfase, advies, uitvoering tot aan oplevering volledig begeleidt.

Het was een complex project waarbij ook de gemeentelijke dienst erfgoed Groningen was betrokken, vanwege de monumentale status, en omdat in korte tijd veel noodzakelijk onderhoud heeft plaatsgevonden.

<< projectoverzicht

Contact

Marcel van Alst

T 06 2060 3808
E marcel@treetops.nl

‘Het betrof een vrij intensieve ingreep waarbij letterlijk en figuurlijk iedere pan opnieuw is gelegd’…